Jongvolwassenen

Als jongvolwassenen sta je voor nieuwe uitdagingen. Jij maakt als het ware de stap van jongere naar volwassene. Je krijgt meer verantwoordelijkheden, verplichtingen en moet vaak diverse keuzes maken. Dat kan behoorlijk pittig voor je zijn en zorgen voor flink wat stress, onzekerheid en angst.

Als jongvolwassene wil je voor je mening uitkomen, je eigen keuzes maken en je eigen verantwoordelijkheid dragen. Je wilt je onderscheiden van je ouder(s)/vertegenwoordiger(s) wat conflicten kan geven. De overgang naar volwassenheid kan voor sommige jongeren soms complex zijn en tot problemen leiden. Dan kan het nodig zijn dat een professional hen begeleidt in dit proces. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van jongvolwassenen in deze levensfase.

Begeleiding van iemand die jou serieus neemt, naast je staat, naar je luistert en jou ondersteunt bij het proces van volwassen worden.

Wij ondersteunen en begeleiden op maat bij het:
✔      Vergroten van zelfstandigheid en zelfredzaamheid

✔      Opbouwen van sociaal netwerk

✔      Begeleiding bij leren plannen en organiseren

✔      Begeleiding bij het aanbrengen van structuur in de dag

✔      Vergroten van inzicht in eigen handelen en het handelen van anderen
✔      Betrekken van het netwerk, familie en vrienden

✔      Inzetten van hulpmiddelen die bevorderend zijn voor zelfstandigheid en zelfredzaamheid (teken je gesprek, brain-blocks, schema’s die bevorderend zijn voor structuur)Doen wat werkt voor jou! 

De hulpverlener komt naar jou toe. Onze hulpverlener regelt een afspraak voor een gesprek bij jou thuis of op een andere locatie waar jij je comfortabel voelt. Je kunt kiezen of je alleen wilt praten of dat je je ouders erbij wilt betrekken. We willen je goed leren kennen, met al je talenten en mogelijkheden, maar ook met je vragen, twijfels en behoeften. Waar loop je tegenaan? Wat vind je moeilijk? En welke veranderingen zou je graag zien?

Onze begeleiding is afgestemd op jouw voorkeuren. We beperken ons niet tot alleen praten; we ondernemen ook acties, zoals samen wandelen, ergens wat drinken, naar voetbal gaan of een stuk fietsen. We begeleiden je in de omgeving waar je de uitdagingen ervaart. Hierdoor leren we jou goed kennen, en jij leert de hulpverlener kennen. De hulpverlener stelt vragen die je aan het denken zetten. Het doel hiervan is dat je zelf tot oplossingen komt die voor jou werken. De antwoorden zitten al in jou, en wij begeleiden je in het ontdekken ervan. We vertellen je niet wat je moet doen, maar gaan samen met jou onderzoeken wat werkt voor jou!